dimarts, 11 de desembre del 2007

La llei de barris explicada en public barri del Coll







Aquest dia 10 de desembre l'ajuntament ha vingut a explicar la Llei de Barris.( solament la Llei de Barris.)
L'ilm.Regidor de Gracia Sr. Guillem Espriu va fer una presentació curta i clara de la llei de barris, va presentar a la mesa on estaven asseguts la gerent i el tècnic de l'ajuntament en temes de la Llei de Barris.
Es va presentar amb un audiovisual power point i projectat en una pantalla gran que tota la sala podia veure-la be.
La gerent, senyora Mari Carme Fernández va fer una explicació clara, sincera i creible.
Aquesta reunió que havia de servir solament per a la llei de barris la van fer servir els veïns per a fer un segon consell de barri on les inquietuds i petits problemes o altres problemes més greus que preocupen s'exposessin aquest dia, encara que ja es van plantejar en el Consell de Barri, però van tornar a sortir altra vegada en aquesta reunió, la qual cosa va fer que el temps s'allargués i es deixessin de fer altres preguntes d'acord amb el tema del dia.
Aquesta reunió i convocatoria era esperada. La sala de la biblioteca del CEIP Montseny, estava de gom a gom, i les persones estaven d'empeus, es van acabar les cadires, i es van fer servir bancs, un cop acomodats, gairebé tots en la sala, es va començar a fer un seguit de consultes, unes referent a la Llei de Barris, altres, per altres temes diferents com les línies electriques de la FECSA.
La mesa va contestar totes les preguntes més o menys, be ja que a vegades ,les interpretacions o l'exposició de les preguntes poden donar pas a entendre diferents coses o interpretar d'altres, de fet, totes les preguntes van ser costestades una per una i no en grup , així tothom va tenir resposta a la seva preocupació.
Resumint les conclusions:
Tenim la Llei de barris que representa 15.Milions d'€ pel barri del Coll, que equival a tot el muntant que s'han gastat ara des de fa 25 anys el districte de Gracia.
El Coll, s'emporta un tant per cent elevat del pressupost de tot el districte de Gracia que es farà servir al Coll.
( Ja era hora! Hem estat 20 anys en que el 75% anava a Gracia i el 25% anava als barris del nord de Gracia, per tant ja ens tocava. Comentari de l'AVCV, que fem ara a l'hora d'escriure).
Aquests 15 M. € s'han de gastar en quatre anys, si no són, o som capaços de fer-ho perdrem l'oportunitat, la qual, tornará a passar o no, dintre de cinquanta anys. S'ha de valorar que l'inversió és molt positiva per al barri.
La Llei no preveu expropiacions. Les expropiacions es podrán fer amb el nou planejament i aquest, encara no se'n pot parlar al dia d'avui, pero sí se'n parlarà en un futur immediat.
El projecte del Tres Turons està aturat, el Districte d'Horta Guinardó, diuen que, començarà al febrer, i per la part de Gracia hi ha indecisió, peró sembla ser o endevinem que, els temes es portaran de Gracia i no pas d'Horta Guinardó.
El projectes de la Llei e Barris, tornant al tema, preveuen comprar sol per a equipaments i ampliació de la zona verda, no es parla de sol per a construir.
Un veí va demanar que les" fitxes de camp" que quedessin en contradicció amb el PGM quedessin suspeses, la qual cosa va prendre nota l'ajuntament des de la mesa.
Arranjar el elements comuns, les cases, les subvencions, els carrers,les voreres,etc. i les infraestuctures dependran dels projectes un cop s'hagin perfilat com a definitius, ja que fins ara els projectes son precisos i inconcrets alhora, per a donar-se un marge funcional i evitar perdre el muntant de l'inversió si no s'arribés a fer per algun motiu tècnic o d'altre mena, i així, s'evita que un cop els projectes es presentin a la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació siguin més acurats i fidels possibles.( la inconcreció actual no és preocupant, és estrategia, per a no arribar a poder perdre una partida economica, el redactat no s'ha d'interpretar al peu de la lletra. -Ha indicat el te`cnic de l'ajuntament especialista en Lleis de Barris).
També es va parlar del camí verd, ronda, etc. però, hi va haver una confusió d'ubicació, fins que ens vam aclarir quan la gerent senyora Mari, de forma gràfica i simpàtica diu: " sí, la ronda del Piñol", encetant el somriure en la sala.
Aspectes que no es van arribar a plantejar a la mesa com els temes de clavagueram que existeix al carrer de Portell/tocant a Plaça Grau Miró,( ja que no existeix el clavegueram), així mateix passa al passeig Mare de Deu del Coll. Dos temes importants que no van sortir a la reunió, i ara, ho exposem per a què en un futur immediat es tingui en compte.
Potser una pregunta no contestada, feta per un educador social JM Gallart del Centre Civic del Coll , va quedar a l'aire van ser les barraques de la Creueta, i suposem que no es va contestar categoricament perquè és un tema de Tres Turons; del cens de les barraques i de problemes diversos, ja que fa uns 18 anys els barraquistes ja van cobrar per a marxar quan es va construir el parc de la Crueta del Coll (territori avui pendent de Tres Turons). El tema queda avui pendent de questions de serveis socials i de la llei, ja que estan en sol municipal.
També fora de lloc però aprofitant l'avinantesa de tenir l'ajuntament al barri es va comentar:
La tancada del carrer San Camil i Mare Deu dels Reis al transit, privant del dret de pas i anant contra la llei de movilitat i medi ambient, ja que els usuaris han de gastar mes combustible que si passen per aquest carrers, va dir el senyor Hector; un altre senyor Antonio Cabello va queixar-se del pas de camions de gran tonatge pel barri, indicant-nos que el barri que ell havia conegut és molt diferent la que está quedant ara. El senyor Piñol del passeig de Turull, parla de les màquines que estan pentinant el darrera de Turull, un tema parlat en diferents ocasions en els plens municiapls.
El president de l'AVCV resumeix en una, tres preguntes relacionades: Tres turons els terminis, el fec entre PMU i Llei e Barris, i per ultim si s'han de comprar cases per a compra de sol, qui administrarà després aquest sol l'ajutament o l'empresa privada.
La senyora Laura, de la plataforma, demana garanties i també aclariments ja que en el projectes hi han cases concretes amb numero de carrer i casa, que estan afectades per expropiació, en aquest concepte la gerent va donar explicacions indicant que el projecte no está aprovat, que tenen els mateixos planols que el mes d'abril i que els propers planols els presentaran davant el barri un cop l'ajuntament els hagi consensuat pels tecnics i politics els presentaran davant les comissions de seguiment, veïnal i ajuntament tal com preveu la Llei.
Indicant que, sense planejament no es pot expropiar, i en aquestes comissions a més de les ja confeccionades també s'hi poden afegir els veïns, encara que, no estiguin afectats pel projecte, o la llei, on podran comprovar el desenvolupament del projecte.
Fins aquí una breu acta del que es va parlar en una durada de dues hores.
L'ajuntament va dir que hi hauran molts medis de estar informats com per exemple un WEB i per això també va donar una butlleta a tots els asssitents per a poder tenir informació de primera ma des de la font que poseeis l0informació. ( que és d'on ha de sortir).
També va dir que la informació seria distribuida també ambl'AVCollVallcarca i La Platorma del 14 A del Coll. i les comissions. ( estem parlant de la Llei de Barris i no dels altres porjectes del PMU Coll i del de Tres Turons).
La convocatoria va crear espectació i el resultat va ser força bo, va tranquil.litzar a molta gent al veure que no sería una cosa immediata i que podrien menjar-se els turrons ben ranquils.
AVCV.sbv.

FINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.