dimecres, 26 de desembre del 2007

Veto judicial Clinica Quiron

"Veto judicial a los pisos de la antigua Clínica Quirón"

"Una sentencia establece que la finca debe volver a ser calificada para equipamientos
La finca de la antigua clínica Quirón, en la que se había previsto edificar viviendas, ha de volver a ser terreno para equipamientos, según el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Una reciente sentencia de la sala de lo contencioso-administrativo de este tribunal ha anulado la decisión de la subcomisión de Urbanismo de Barcelona de 5 de mayo del 2003, que entre otros apartados recalificaba la finca, en la calle Mare de Déu de Montserrat, que pasaba de equipamiento a edificable.
La sentencia viene a dar la razón parcialmente, pero en un punto muy importante, a las asociaciones de vecinos de Vila de Gràcia, Penitents-Taxonera, Gràcia Nord--Vallcarca y del pasaje Isabel. Estas asociaciones impugnaron los acuerdos del Ayuntamiento y de la subcomisión de Urbanismo (de la Generalitat) que permitieron, mediante permutas, la construcción de la nueva Quirón en la plaza Alfons Comín, la recalificación de la finca de Mare de Déu de Montserrat y la adquisición por el Ayuntamiento de una finca junto al parque de la Oreneta en Pedralbes. Las asociaciones pedían también que no se construyera, o se derribara, el nuevo hospital Quirón, y basaban sus demandas en que la operación sólo beneficiaba al grupo hospitalario, por la generación de plusvalías. En estos puntos, la sentencia no da la razón a las asociaciones, pero sí considera que no se han aplicado las normas urbanísticas en el caso de la finca de Mare de Déu de Montserrat. El tribunal cita el artículo 214.6 de las normas urbanísticas del Plan General Metropolitano, que indica que "cuando un equipamiento no fuere necesario y el suelo no se afectara a otro tipo de equipamiento comunitario, dicho suelo será destinado a parque o jardín público". El edificio de la antigua Quirón dejó de usarse como clínica el pasado julio del 2007, al tiempo que entraba en funcionamiento el nuevo hospital Quirón junto a la plaza Alfons Comín, en el mismo distrito de Gràcia. Hace semanas que Promociones Habitat (que compró la finca al grupo hospitalario Quirón) inició los trabajos para demoler el edificio, con el proyecto de construir pisos. Pero la promoción deberá anularse, según la sentencia, aunque cabe un recurso de casación. El Ayuntamiento estudia la posibilidad de tal recurso, según el gerente de Urbanismo, Ramon Masseguer. También podría recurrir el grupo Quirón, pero no Habitat, que no está personada en el procedimiento. El posible perjuicio a la inmobiliaria se enmarcaría así en el ámbito de su relación con el grupo Quirón."
(segons informacio rebuda)

Nota de l'AVCV : A l'any 2001-2002, l'AVCV es va sumar a les associacions de veïns a dalt esmentades, en la primera demanda sobre aquest afer de la Quiron. L'AVCV, però, no va continuar amb el recurs del contenciós administratiu contra l'ajuntament, per raons obvies i internes de l'entitat, ja que s'havia d'aprovar per assemblea general un tema d'aquesta magnitud i no era una decisió de la Junta Directiva ni del president de l'entitat.
L'assumpte de la Quiron va ser un acord municipal per unanimitat i consens de tots els partits politics de la ciutat de Barcelona.
Totes les AA VV, eren conscients que existia una decisió municipal per unanimitat, i les entitats totes menys una , van continuar el recurs i es van mostrar molt valentes davant del recurs i
l 'alt cost econòmic d'aquest recurs contenciós administratiu.( I ara, es preveu un recurs de cassació per les parts afectades pel Tribunal Superior de Justícia. )

Des de l'AVCV, felicitem a les entitats per la batalla guanyada, encara que no sabem com acabará la guerra en aquest assumpte, ni els anys que trigarà encara.
Informacio Referª ( solanacollcerola-bouncesmail.moviments.net) en nom de Eduard ( eduardace@gmail.com)

FINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.