dilluns, 31 de març del 2008

Iniciades les primeres reunions de la Llei de Barris

Reunits a la seu del Districte de Gracia, amb la Gerent del districte, els tècnics de l'ajuntament i les entitats del Coll que fomen la comissió de seguiment de participació de La Llei de Barris, van exposar un seguit de dades i accions a iniciar en aquest any 2008 i preparar les properes per a estudiar i fer per al 2009.

L'ordre del dia 27 de març de 2008 va ser la següent:

1.Presentacio i debat propostes de projectes: Instal.lació de baranes; Programa "benvingudes al barri"
2.Establiment del procés de debat de l'actuació als carrers Funoses i Llussà, i carrer Pineda.
3.Convocatòria de la propera sessió centrada en el tema d'ajuts a la rehabilitació.
4.Proposta visita a la Finca San Salvador

Resultat de la sessió (resumida)
Prioritzacion de col.locació de baranes ( cal dir que vacostar molt definir la priorització ja que l'orografia i dificultat del barri fa difícil prioritzar, però es va iniciar i acceptar el següent:)
1. Carrer Rubens( Passeig Mare Deu del Coll-Balears)
Balears - Clotés i Cartago.
2.Baixada Sant Marià
3.Entorn del Centre Civic
4.Font del Coll( Mora d'Ebre i Tirso) Mora La Nova (Font del Remei i Tirso)

Queden per a més endavant els carrers: Beat Almató i Móra d'Ebre (Font del Coll i Santuaris); Baixada de Solanell; Jaume Cabrera;Pere Llobet ( últim tram); Pau Ferran (últim tram): Haití.

Anirem informant quan a cada reunió tinguem un document que és objecte de l'aprovació i consens entre veïns, entitats i ajuntament, un cop s'hagi aprovat ho exposarem amb un document adient.Ara el que llegiu són aproximacions més o menys segures, però les altres queden pendents de dir-ho amb rigurosa seguretat.

Pel mes d'abril farem una visita a veure les obres de rehabilitació de la finca San Salvador.

Es presenta el projecte: Benvingudes al barri. Un programa d'educació social i d'animació sociocultural, (que pot entroncar amb amb la prosocialitat i l'holisme i la creació de cél.lules socials que inicient un inici i creen un tot ( un tot social).
Lliane de Serveis Socials, va fer una presentació acurada, digne, i amb projecte de futur adreçat a les persones nou vingudes al barri, tant d'ordre interior com d'exterior, especialment als nou vinguts que recau la nostra zona amb persones "llatines" aquestes persones que en la trajectòria de més de 500 anys, a Amèrica del Sud, encara arriben a l'estat espanyol amb els cognoms castellans, i és com tornar a casa. Doncs benvinguts, d'allò que sembrem recollim!

Liliane, va exposar el seu programa i estudi, que més o menys va gradar salvant diferencies de forma, però no tant de continguts.

( Salvador Barrau, no va estar d'acord que el barri del Coll se'l consideri un barri dormitori, ja que aquest concepte al segle XXI, i amb les connotacions socials, laborals, culturals i de serveis es pot considerar un barri dormitori a tots els barris de Barcelona.
La diferencia resideix en :un barri amb equipaments i serveis i un barri sense serveis ni equipaments, i on la gent ha de marxar del seu barri a fer les activitats en altre barri, i obviament va a casa a dormir. Mantenir etiquetes es mantenir conceptes errònis i malintencionats. Cal una análisi de la realitat actual basada en els coneixements sociologics i antropologics actualitzats i la mateixa evolució del barri que ha canviat tant com tot Barcelona.

L'AVCV, va passar-se deu anys denunciant que el Coll no era Gracia, ara, ja som barris del Nord de Gracia i el Districte es Vila de Gracia, hem fet canviar les etiquetes, i amb elles es canvien els conceptes , les accions i actuacions i responsabilitats politiques.
No és el mateix els barris que es van construir amb el "barraquisme vertical" a un barri amb 900 anys d'Historia com és el Coll, aquesta superficialitat de concepte amb el barri del Coll, va molestar al president de l'AVCV, i en petit comité va comentar a la Liliane, que el seu projecte no el "veia" i que s'han d'apropar a la "prosiocialitat i al concepte d'holisme social", evidentment queda clar que, el lèxic, parlar amb els usuaris dels barris ha de canviar de registre per a que existeixi una comunicació que solament queda en el llenguatge dels tècnics d'educació social iserveis socials, i que el poble encara no ho entén perquè són conceptes universitaris,alguns desporvistos de la realitat i de vivencia.)

Anirem comunicant-nos amb vosaltres.
Informa AVCV.sbarrau.
Reunió feta amb:Sra. Mari Carmen Fernandez; Esther Garcia;Josie Abascal; Isabel Montané;Liliane Gallamini;Antonio Gómez;Salvador Barrau;LauraEudal;Joan Piñol;Froilà Bellostes;Pilar Bastué;Domenech Giravent; Marina Abad.

FINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.