dijous, 22 de maig del 2008

LA FAVB Federació d'Associació de Veïns de Barcelona i la Llei de Barris

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, convoca als representats de les entitats veïnals dels barris on s'ha d'actuar amb la Llei de Barris, un cop s'ha aprovat la Llei i els programes per als propers anys. 2008-2012. La Llei e barris, els seus mecanismes estan marcats per una Llei i un Decret. Tenen una pròrroga de dos anys, i els projectes tancats o actuacions no es poden canviar sense documentar ni aprovar per la Generalitat de Catalunya. Tampoc s'ha de fer entrar en el programa actuacions aprovades amb pressupostos del Districte que no estiguin contemplades en el projecte de la Llei de barris.
Exisiteix una comissió de seguiment de cada barri.
La participació ciutadana és recomenable "però no és obligatoria", és possible fer un projecte sense participació. Els temes socials tenen poc pes en el decret, i és més voluntat del Districte i la pressió socials de les AV. per a què es contemplin aquests aspectes.
La llei preveu ajudes per a la rehabilitació, però és competencia exclusiva de l'ajuntament i ell decideix en què s'invertiran o com es farà.
Tots els projectes consten de vuit punts que s'ha de complir. No totes les associacions tenen el projecte a sobre la taula per a fer un seguiment, ja que aquest projecte és inicial i es va completant a mida que es va fent.
Unes entitats han tingut bona informació de l'ajuntament i en altres es molt més hermètic.
La generalitat solament te cura de controlar la part econòmica,i no el projecte.Els continguts dels programes queden en mans de l'ajuntament, ja que és una participació al cinquanta per cent del pressupost. Es més si el pressupost no es gasta en el termini i la prorroga, s'ha de tornar a les arques publiques.
En resum després de fer un comentari sobre una enquesta que no es definitiva ni és acurada perquè les entitats sembla ser entenen criteris de contesta diferent a les preguntes, fan que l'enquesta sigui poc fiable i s'hagin de refer canviant de sistema com per exemple ajudar a entendre que es vol aconseguir amb l'enquesta i poder comprovar les dades per a una millor fidelitat de la realitat.
Així la FAVB farà el seu estudi propi, igual que fa la Generalitat en el desenvolupament de la Llei i les actuacions, per a tenir un barem propi, donat que sembla ser que no es compleixen a peu de la lletra els requisits de participació i control, i que algun ajuntament es passa la Llei pel foldre, i es passa d'espavilat com sembla ser el de Sants La Bordeta.
Les associacions de veïns, ens van dir, heu de fer de vigilants del projecte, ja que la Generalitat no ho farà.
L'AVCVallcarca, va dir que en aquest moment en el barri existeixen varies actuacions com:
PAD de Gracia, Pla dels Tres Turons, Pla 14A PMU del Coll, i la Llei de Barris.
El PAd està en marxa, el pla dels Tres Turons està congelat a l'espera de noves reunions , el PMU 14A del Coll ,està en plena ebullició per ajudar a aprovar inicialment pel mes de juny de 2008, el pla que ha de desafectar 270 families d'aprop de 290, malgrat els impediments que fa l'ajuntament central de Plaça sant Jaume que es una trista imatge del poc servei democratic a la ciutat i als ciutadans al passar-se pel foldre al Districte de Gracia i el seu regidor, demostrant que la tiranía administrativa democratica d'avui de l'ajuntament Central Pl.S.Jaume no és gaire diferent de la que coneixem d'epoques anteriors .L'ajuntament de Gracia ha complert fil per randa tot el que ha promés i encara més s'ha preocupat de la participació i de millorar el projecte del PMU14A del Coll fent que els veïns aportin el seu consens i aproximació més adient i positiu, així l'ajuntament de Barceloan Pl.ST. Jaume s'ho volia passar pel foldre o per l'article 29.
L'AVCV, va demanar a la FAVB, que aprofitant tota la documentació, estudis, publicacions,etc. que ara es tindran de cada barri a actuar es pugui arribar a confeccionar un estudi per ajudar a fer una ANALISI DE LA REALITAT de cada barri, que alhora ha d'ajudar a fer el projecte de futur per on s'han de fer referencia en els propers qunze any, ja que un cop fetes totes les inversions passaran vint-i-cinc anys sense que es torni a invertir en els barris on s'ha invertit, amb projectes milionaris, això sí, el manteniment s'anirà fent.
També va manifestar l'AVCV que caldria influir per a què les lleis d'urbanisme estessin més vinculades a l'etica urbanistica i la justicia social, demanant que es tingui present en les universitats que ensenyen urbanisme i arquitectura, que la llei ha de tenir terminis i el silenci administratiu hauria de ser desafectant un projecte, evitant d'aquesta manera que la mateixa societat i gent d'influencia podessin deixar podrir un barri cinquanta anys per a després tenir motius de refer un barri, mentrestant, dues generacions de persones viuen la tirania de la llei i de la societta que influeix sobre les persones i les institucions.
Van assitir:
AV La Ostia de la Barceloneta, Torre Baró, Carmel, Sants La Bordeta.
La presidenta de la FAVM Eva i el secretari Fortes, dos tècniques i una menbre de la Universitat de B.

FINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.