divendres, 30 de gener del 2009

PREMIS LITERARIS GRAU MIRO 2008 - INFANTIL PREMI ESPECIAL LOCAL- AMB L'ESCOLA MARE DE DEU DEL COLL


PREMI GRAU MIRO, a l'escola del barri del Coll.

PREMI ESPECIAL LOCAL DE HAIKU INFANTIL ESCOLAR.


Amb la participació de dues entrenyables professores i amb participació del Consell escolar iniciem una activitat singular amb nens, ensenyar el haiku. Aquest primer any serà la base dels propers anys en aquesta disciplina que s'adapta molt a l' imagió dels nens i de la percepció que tenen ells del món sense estar malejats pel fet de ser adults. Participa en la divulgació dels haiku, en Salvador Barrau ( haijiin) i Comisari dels Premis Grau Miró.


Al Japó, que es d'on ve aquesta disciplina, els nens de sis i set anys ja composen haiku, de fet al Japó, tothom composa haiku. Perquè el haiku no s'ha de ser un literat, sinó que s'ha de tenir una percepció del món i d'allò que succeix en aquell moment, no te rima però te mètrica i cesura però, el que s'estima més els haiku és la senzillesa i l'estètica expressada en 17 sil.labes poètiques, o sigui que en disset sil.labes has de poder posar l'univers en un haiku.


El premi es local, degut que, Grau Miró va ser el primer personatge del Coll. Ell va donar nom al barri, i ara, a la Plaça del barri vinculada a l'Escola Mare de Déu del Coll i a la Parròquia del mateix nom . La plaça porta el seu nom GRAU MIRO. El Coll, va ser propietari en altres temps, segles, d'una basta extensió de territori entre el riu Llobregat i el Besós. Un espai de terres on es venia a caçar el senglar, era una vall "càrcara", angosta, i plena d'aigües que, més tard van ser medicinals. Amb els segles, les extensions van anar a para al Monestir de Sant Cugat del Vallés. Va ser alhora un Priorat, i més tard l'esglesia parroquial, amb les seves escoles parroquials vinculades al barri del Coll.

Així, per entendre el nom dels Premis Literari Grau Miró, aquest primer habitant de l'església románica del segle XI, a dins la ciutat de Barcelona ha estat el motiu, dels Premis Grau Miró.


Benvinguts nens i nenes del Coll. El jurat està molt pendent dels vostres treballs.

Una salutació cordial.


Salvador Barrau. Comissari dels Premis Literaris Grau Miró 2009

FINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.