divendres, 30 de gener del 2009

VENT HURACANAT AL COLL







Són varis els afectats al Coll, pel vent huracanat que ha arribat a Catalunya després de fer-ho per altres comunitats del nord de l'estat espanyol. Les velocitats han estat de més de 120 km h i també més de 135 kms. h una velocitat que coneixen prou be per les terres de l'Empordà, gent acostumada a veure arbres arrencats de soca rel, veure trencat un colòs per no doblegar-se, i deixats per a fer llenya, arbres que havien estat insignes en algunes comarques. El vent, a Barcelona era inesperat amb aquestes velocitats.Es coneix com el vent del nord,( la Tramuntana 120 kms h) com a vent violent, en alemany en diuen Wind wild , o sigui vent salvatge. Mai havíem vist un vent tant fort.
Uns arbres del Coll, es van anar trencant, caient sobre la via pública, sobre cases de tercers, arrancant d'arrel la soca i aterrant arbres de deu metres d'alt i un diàmetre de 70 cms. Uns pins robusts i gairebé centenaris no han resistit el temporal de vent.
Les administracions han actuat a posteriori dels fets. A cada truc telefònic, cada emergència, els bombers, ambulancies, guàrdia urbana , mossos han actuat amb diligència davant els sinistres i han aixecat informes i redactat actas. Les companyies d'assegurances pendents de si l'usuari sinistrat està assegurat o no, o be, segons la "qualitat" de l'assegurança podrá suportar els d'anys, o be, l'usuari davant el sinistre s'haurà d'empenyar uns quants anys amb crèdits bancaris en temps de crisi i poca disponibilitat econòmica o de treball, això qui estigui a l'atur. El Consorci de Compensació d'assegurances deixarà amb el mateix problema a moltes families i ningú donarà suport. Ens costa d'entendre que mentre el País Basc, Galicia, etc. han estat avisats dels temporals i han pres mesures, a Catalunya no ha estat possible activar amb diligència i amb eficàcia preventiva serveis i informacions a traves dels medis de comunicació per evitar algunes de les desgràcies ocorregudes.
Es bo anar reflexionant per a poder de forma popular redactar un estudi projecte, on la gent del carrer digui que s'ha de fer en aquests moments i altres que poden venir, ja que hom s'adona que coses senzilles i de sentit comú posades en pràctica haguèssin estalviat problemes i sinistres. Però, cal que això arribi a la població, les escoles, entitats esportives, les comunitats de veïns, les associacions de veïns, i s'activi una Prevenció Civil de gent que pot ajudar-se i ajudar als altres, si se li donen medis.
La prevenció és primordial. Davant les finques poblades de pins, un tant per cent, alt , a Catalunya, ja que moltes finques s'han fet en terres de bosc requalificades per a fer-ne urbanitzacions. Be, doncs, els pins al costat de les cases és un perill d'incendis, de sinistres del vent, i en els aiguats és una causa d'aterrament dels arbres. Les nostres comarques han tingut encara sort de què el terra era sec, sinó haguéssim parlat de zona catastròfica. Aquí seria on l'administració hauria de donar el seu suport permetent tallar els arbres perillosos i en especial els pins que no enterren les arrels cap a baix sinó al llarg i ampole del terreny( com fan les palmeres) i no tenen base d'estabilització, i amb el vent empès per la copa del pi, hivern i estiu són un perill. Caldria una reglamentació i permissivitat per tallar pins de les finques, sense cost adicional, i en compensació, una festa de l'arbre es podria organitzar cada any amb els propietaris que han tallat els pins de les seves finques per raons de perillositat i repoblant el bosc, en el nostre cas del barri que es podria fer al parc Güell i a la Creueta del Coll.

Cal prevenir nous sinistres actuar a priori, i a posteriori quan calgui.

Foto: Secc. fotog. AVCV/sbv

FINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.